Yumurtasız Tarçınlı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Üzeri için: pudra şekeri ve tarçın karışımı
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri alın. İyice karıştırın.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını eleyerek ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurunuzu streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avuç içinde yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın, ardından pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyelerinizin daha gevrek olmasını isterseniz fırın sıcaklığını 160°C'ye düşürüp pişirme süresini uzatabilirsiniz.
- Tarçın miktarını damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz.
|