Yeşil Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yeşil elma
- 2 su bardağı un
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1/2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle, yeşil elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada, elmaları hafif yumuşayana kadar şeker ve tarçınla birlikte pişirin. Soğumaya bırakın.
- Bir kapta, tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Soğuyan elma karışımını ve isteğe bağlı olarak ceviz içini hamura ekleyip harmanlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyeler altın rengi alana kadar 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
İpuçları:
- Elmaları pişirirken fazla suyunu çekmemesi için orta ateşte pişirin.
- Kurabiyeleri sıcakken servis etmek isterseniz, üzerine biraz pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
|