Vita yağlı tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Tereyağının lezzetiyle yoğrulan, içindeki tuzun iştah açıcı dokunuşuyla tamamlanan bu kurabiyeler, çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. Yumuşak dokusu ve üzerindeki susam veya çörek otuyla hem göze hem damağa hitap eden pratik bir tarif.

23 Kasım 2025

Vita Yağlı Tuzlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
  • Üzeri için çörek otu veya susam

Yapılışı:


1. Geniş bir karıştırma kabına yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı alın. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.

2. Kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamı çok sert olmamalı, yumuşak ve esnek olmalıdır.

4. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak şekil verin. İsterseniz üzerlerine hafifçe çatalla bastırarak desen oluşturabilirsiniz.

5. Şekil verdiğiniz kurabiyelerin üzerlerine çörek otu veya susam serpiştirin.

6. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyeler altın rengi alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

7. Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun!

Not: Kurabiyeleriniz pişerken fazla yayılabilir, bu nedenle aralarında biraz boşluk bırakarak dizin. Ayrıca un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;