Vanilyalı pudingli kurabiye nasıl yapılır?
Yumuşacık dokusu ve enfes vanilya aromasıyla çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir kurabiye tarifi. Puding tozu sayesinde doğal olarak nemli kalan bu kurabiyeler, basit malzemelerle hazırlanan ama sofralara lezzet katan bir atıştırmalık.
Vanilyalı Pudingli Kurabiye TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Tereyağı ve pudra şekerini geniş bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Bu işlem kurabiyelerinizin daha yumuşak olmasını sağlar. 2. Çırpma işlemine devam ederken yumurtayı ekleyin ve karışım pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin. 3. Vanilyalı puding tozunu, unu ve kabartma tozunu ayrı bir kasede harmanlayın. Ardından bu kuru karışımı, yavaş yavaş ıslak karışıma ekleyerek spatula veya elinizle yoğurun. Vanilya özütünü de bu aşamada ekleyebilirsiniz. 4. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. Hamurunuz çok yapışkan olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. 5. Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu, kurabiyelerin şeklini korumasına yardımcı olur. 6. Fırınınızı 180°C'de (alt-üst ayar) ısıtmaya başlayın. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisini hazırlayın. 7. Dinlenen hamuru tezgaha alıp un serperek merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla şekil verin veya elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekillendirin. 8. Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri hazırladığınız tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çatalla hafifçe bastırarak desen oluşturabilirsiniz. 9. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak görünebilir, soğudukça sertleşecektir. 10. Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri 5 dakika tepside bekletin, ardından tel bir ızgaraya alarak tamamen soğumalarını sağlayın. İpuçları:
Afiyet olsun! |



.webp)
