Üzümlü Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı kuru üzüm (çekirdeksiz)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4.5 su bardağı)
Yapılışı:
- İlk olarak, üzümleri sıcak suda 10 dakika bekletip süzün. Bu sayede üzümler yumuşayacak ve kurabiyelerde daha lezzetli olacaktır.
- Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Üzerine yumurta, sıvı yağ, vanilin ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
- Kabartma tozunu ve eleyerek eklediğiniz unu azar azar ilave edip, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Son olarak, suyu süzülmüş üzümleri hamura ekleyip, homojen şekilde dağılana kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri, tepsi üzerinde 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
İpuçları:
- Kurabiyelerin daha gevrek olmasını isterseniz, un miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Üzüm yerine farklı kuru meyveler (örneğin, kuru kayısı veya kuru incir) de kullanabilirsiniz.
- Pişirme süresi fırınlara göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle kurabiyelerin üzerini kontrol ederek pişirme süresini ayarlayın.
Afiyet olsun! Bu tarifle mis gibi üzümlü kurabiyeler hazırlayabilir, çay saatlerinizi renklendirebilirsiniz. |