Üzeri susamlı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için susamın çıtır dokusuyla buluşan nefis kurabiyeler... Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ve pudra şekerinin enfes uyumuyla hazırlanan bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinize eşlik edecek harika bir seçenek sunuyor.

23 Kasım 2025

Üzeri Susamlı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı susam
  • 1/2 su bardağı süt (üzeri için)

Yapılışı:


  • Yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Vanilya şekeri, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak top şekli verin.
  • Kurabiyeleri önce süte, sonra susama bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Susamın kurabiyeye iyi yapışması için süte iyice batırdığınızdan emin olun.
  • Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçene kadar tepside bekletin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;