Üzeri pudra şekerli kurabiye nasıl yapılır?
Pudra şekerinin incecik tabakasıyla kaplanmış, tam kıvamında pişmiş kurabiyeler hazırlamak için doğru adrestesiniz. Yumuşacık dokusu ve hafif tatlılığıyla çay saatlerinizi şenlendirecek bu tarif, deneyen herkesin favorisi olacak.
Üzeri Pudra Şekerli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri (bir kısmı üzeri için)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tereyağını ve pudra şekerini (üzeri için ayırdığınız hariç) bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilya şekerini, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Fırını 180°C'ye ısıtın.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- 180°C fırında 15-20 dakika pişirin (kenarları hafif kızarana kadar).
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerini ayırdığınız pudra şekeri ile süsleyin.
Püf Noktaları:
- Hamuru fazla yoğurmayın, kurabiyeler sertleşebilir.
- Kurabiyeler tam soğuduktan sonra pudra şekeri serpin, erimeyi önlersiniz.
- İsteğe bağlı olarak pudra şekerine tarçın ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
|