Un Kavurmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Üzeri için: pudra şekeri veya hindistan cevizi
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tavanın içerisine unu alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Unun rengi hafifçe değişip kokusu çıkana kadar bu işleme devam edin (yaklaşık 5-7 dakika).
- Kavrulan unu bir kenara alarak soğumaya bırakın.
- Geniş bir karıştırma kabında, yumuşamış tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Daha sonra sıvı yağ, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Soğuyan kavrulmuş unu da yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyelerin rengi hafifçe değişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra, kurabiyeleri bir süre soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek veya hindistan cevizine bulayarak servis yapın.
Not: Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvamı oturacaktır. Afiyet olsun! |