Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
- Üzeri için: çörek otu, susam veya tuz
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, tuz ve sirkeyi ekleyin.
- Malzemeleri karıştırıcı veya spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Unu kontrollü ekleyin, hamurun kıvamını kontrol ederek miktarı ayarlayın.
- Hamuru streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbı veya bardak kullanarak şekiller çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine çörek otu, susam serpin veya hafifçe tuz serpiştirin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, altı üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Notlar:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak aşırı un eklemek kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.
- İsteğe bağlı olarak içine rendelenmiş kaşar peyniri veya baharat ekleyerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.
- Kurabiyelerin altının çok hızlı kızarmasını önlemek için fırın tepsisini orta rafa yerleştirin.
|