Tırtıl kurabiyenin pudra şekerli tarifi nasıl yapılır?
Çikolata ve vanilyalı hamurların birleşimiyle hazırlanan bu sevimli tırtıl kurabiyeler, hem görünümüyle hem de lezzetiyle çocukların ve büyüklerin beğenisini kazanacak. Pudra şekerli dokusu ve pratik yapım aşamalarıyla evde kolayca hazırlanabilen bu nefis atıştırmalık, özel günlerde veya çay saatlerinde sofraları renklendirecek.
Tırtıl Kurabiye (Pudra Şekerli) Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Üzeri için: Pudra şekeri
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
- Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçaya kakaoyu ekleyip yoğurun.
- Her iki hamurdan eşit büyüklükte bezeler yapın.
- Bezeleri uzun şeritler halinde açın ve iki farklı renkteki şeritleri birbirine sararak tırtıl görünümü verin.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin.
Not: Kurabiyeler sıcakken pudra şekeri atmayın, eriyebilir. Soğuduktan sonra servis yapmadan önce süsleyin.
|