Tiramisu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 200 gr un
- 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 80 gr pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
İç Dolgu İçin:
- 200 gr mascarpone peyniri
- 100 ml krema
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
Islatmak İçin:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı kakao
Üzeri İçin:
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurta sarısı, vanilin ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, yoğurarak hamur haline getirin.
- Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0.5 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika pişirin.
- Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krema Dolgusunu Hazırlama:
- Kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın.
- Ayrı bir kapta mascarpone, pudra şekeri ve vanilini pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Mascarpone karışımına kremayı ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
Kurabiyeleri Birleştirme:
- Süt ve granül kahveyi karıştırarak kahveli sütü hazırlayın.
- Soğuyan kurabiyelerin yarısını kahveli süte batırıp çıkarın (fazla ıslanmamasına dikkat edin).
- Islatılmış kurabiyelerin üzerine krema dolgusundan bir kaşık ekleyin.
- Diğer yarısını da kahveli süte batırıp kremanın üzerine kapatın.
- Üzerlerini elekten geçirilmiş kakao ile süsleyin.
- En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not: Kurabiyeleri kahveli süte batırırken çok bekletirseniz dağılabilir, dikkatli olun. Afiyet olsun!
|