Tatlı kurabiyesi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekiyor?

Mis kokulu, tam kıvamında çıtır kurabiyeler hazırlamak isteyenler için pratik bir rehber: tereyağının oda sıcaklığında bekletilmesinden fırından alınacak altın rengine kadar tüm püf noktalarıyla klasik vanilyalı kurabiye tarifi.

23 Kasım 2025

Klasik Vanilyalı Tatlı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı:


  • Tereyağını ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Vanilin, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun
  • Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin
  • Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın
  • Kurabiye kalıplarıyla şekil verin
  • 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın

İpuçları:


  • Kurabiyelerin kenarları hafif pembeleştiğinde pişmiş demektir
  • Soğuduktan sonra erimiş çikolata veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz
  • Hamur çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;