Tarçınlı elma kurabiyesi nasıl yapılır, tarifi nedir?
Mutfaklara mis gibi tarçın kokusu yayacak, yumuşacık dokusuyla çay saatlerini şenlendirecek nefis bir tarif. Elmanın doğal tatlılığı ile tarçının sıcak aromasının buluştuğu bu kurabiyeler, hem göz hem damak zevkine hitap ediyor.
Tarçınlı Elma Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet orta boy elma
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine limon suyu ve tarçın ekleyerek karıştırın.
- Bir kasede tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, yoğurma kabına alın.
- Hazırladığınız elmaları ve cevizi hamura ekleyip güzelce karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın ve servis yapın.
Not: Kurabiyelerin üzerini pişirmeden önce tarçın ve şeker karışımıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! |