Sütsüz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı: Çörek otu, susam, kimyon veya pul biber
Yapılışı:
- Tereyağını bir kase içinde yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, yoğurarak hamuru toparlayın.
- Hamurunuz ele yapışmayan, yumuşak bir kıvamda olmalı. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın ve kurabiye kalıpları ile şekillendirin.
- Kurabiyelerin üzerine isteğe bağlı olarak çörek otu, susam serpebilir veya kimyon, pul biber ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, altı üstü kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra bir süre soğumaya bırakın ve servis yapın.
Notlar:
- Kurabiyeleriniz daha gevrek olmasını isterseniz hamuru biraz daha ince açabilirsiniz.
- İçerisine rendelenmiş peynir ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.
- Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir, kontrollü pişirin.
|