Sütlü Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (kıvama göre ayarlanabilir)
Sosu İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, derin bir karıştırma kabında tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini iyice karıştırın.
- Ardından yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Kurabiyeler pişerken, sosu hazırlamak için bir tencerede süt, pudra şekeri, kakao ve sıvı yağı karıştırın. Orta ateşte, kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, hazırladığınız sosa batırıp çıkarın ve bir servis tabağına alın.
- İsteğe bağlı olarak üzerlerine hindistan cevizi veya ince kıyılmış antep fıstığı serpebilirsiniz.
- Kurabiyeleri sosu çekene kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
|