Susamlı üstü kurabiye nasıl yapılır?

Çıtır çıtır dokusu ve susamlı lezzetiyle çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu kurabiyeler, hem pratik hem de göz alıcı bir tatlı alternatifi sunuyor. Tereyağının yoğun aroması ve susamın enfes kokusunun birleştiği tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir atıştırmalık.

23 Kasım 2025

Susamlı Üstü Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı susam

Yapılışı:


  • İlk olarak, tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Ardından yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
  • Her bir topu önce süte, sonra susama bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya üzeri hafif altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri, tepside 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:


  • Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
  • Susamların iyice yapışması için top şeklindeki hamurları süte iyice batırın.
  • Fırın sıcaklığına göre pişme süresi değişebilir, kontrollü pişirin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;