Susamlı Üstü Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı susam
Yapılışı:
- İlk olarak, tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
- Her bir topu önce süte, sonra susama bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya üzeri hafif altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri, tepside 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Susamların iyice yapışması için top şeklindeki hamurları süte iyice batırın.
- Fırın sıcaklığına göre pişme süresi değişebilir, kontrollü pişirin.
|