Susamlı Sirkeli Simit Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri için: 1 su bardağı susam
- Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına un, sıvı yağ, yoğurt, sirke, kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
- Tüm malzemeleri elinizle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız hamuru streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Her parçayı önce uzun şeritler halinde yuvarlayın, ardından iki ucunu birleştirerek simit şekli verin.
- Şekil verdiğiniz kurabiyeleri önce yumurta sarısına, sonra susama bulayın.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve servis yapın.
Püf Noktaları:
- Sirke, kurabiyelere gevrek bir doku kazandırır, miktarını azaltmayın.
- Hamuru dinlendirmek, şekil vermeyi kolaylaştırır ve kurabiyelerin daha iyi kabarmasını sağlar.
- Susamı iyice yapıştırmak için yumurta sarısını iyice sürdüğünüzden emin olun.
- Kurabiyeleri sıcakken tüketmeyin, tam soğuduklarında lezzetleri daha iyi oturacaktır.
|