Susamlı Minik Toplar Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
- 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı susam
Yapılışı:
- İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyerek 15 dakika kadar şişmeye bırakın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın, rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Baharatları (kimyon, pul biber, tuz, karabiber) ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Şişen bulguru, kavrulmuş soğanlı karışımı, ince kıyılmış maydanozu ve çekilmiş cevizi bir kasede iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
- Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak minik toplar şeklini verin.
- Susamı geniş bir tabağa yayın ve hazırladığınız topları susama iyice bulayın.
- Susamlı topları servis tabağına alıp buzdolabında 30 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!
Not:
- İsteğe bağlı olarak içine 1 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
- Vejetaryen bir seçenek için ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz.
|