Siviyagla yapılan elmalı kurabiye nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için tam bir şefkatli dokunuş: sıvı yağla hazırlanan elmalı kurabiyeler. Hamurun yumuşak dokusu, tarçınla harmanlanmış elma dolgusu ve üzerindeki pudra şekeriyle çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir tarif.

23 Kasım 2025

Siviyagla Elmalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın

İç Harcı İçin:


  • 2 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:


  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:

1. Hamurun Hazırlanması:

  • Derin bir karıştırma kabına un, toz şeker, kabartma tozu, vanilin ve tarçını ekleyin.
  • Ortasını açarak yumurta ve sıvı yağı ilave edin.
  • Tüm malzemeleri yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazır olan hamurun üzerini streç filmle kapatarak 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.

2. İç Harcın Hazırlanması:

  • Elmaları soyup rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tencereye rendelenmiş elmaları, toz şekeri ve tarçını ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

3. Kurabiyelerin Şekillendirilmesi:

  • Dinlenen hamuru tezgaha alıp un serperek açın.
  • Hamuru yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açtıktan sonra bir bardak veya kurabiye kalıbı ile yuvarlak şekiller kesin.
  • Kesilen hamurların yarısına bir tatlı kaşığı elma harcı koyun, diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarını çatalla sıkıştırın.

4. Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtın.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika veya üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

5. Servis:

  • Fırından çıkan kurabiyeleri bir süre soğumaya bırakın.
  • Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Elma harcını iyice soğutursanız kurabiyelerin şekillendirilmesi daha kolay olur.
  • Kurabiyelerin kenarlarını iyice kapatarak iç harcın dışarı çıkmasını önleyin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;