Sıvı yağlı zencefilli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Zencefilin aromatik lezzetiyle hazırlanan bu yumuşak kurabiyeler, sıvı yağ kullanılarak pratik şekilde hazırlanıyor. Dinlendirilmiş hamurun fırında mis gibi kokusuyla çıkan zencefilli kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir atıştırmalık sunuyor.
Sıvı Yağlı Zencefilli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya fındık yağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı)
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabında sıvı yağ ve toz şekeri iyice karıştırın.
- Üzerine yumurta, süt, kabartma tozu, vanilin, toz zencefil ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane ile açın ve kurabiye kalıpları ile şekillendirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Zencefil oranını damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz.
- Kurabiyelerin üzerine pişirmeden önce tarçın serpebilirsiniz.
|