Sıvı Yağlı Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya mısır özü)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
İç Harcı İçin:
- 2 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
Yapılışı:
- Öncelikle elmaları soyup rendeleyin. Bir tavada rendelenmiş elma, şeker ve tarçını kavurun. Suyunu çekip kıvam alana kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
- Bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini karıştırın. Ayrı bir kasede sıvı yağ, şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
- Kuru malzemeleri sıvı karışıma azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgahta açın ve kurabiye kalıbıyla şekil verin veya elinizle yuvarlayarak açın.
- Her kurabiyenin ortasına soğuyan elma harcından koyun ve kenarlarını kapatarak şekillendirin.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın.
Not: Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Elma harcını soğutmanız, kurabiyelerin şeklinin bozulmaması için önemlidir.
|