Sıvı Yağlı Mısır Unlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı buğday unu
- 1 çay bardağı sıvı yağ (tercihen ayçiçek veya zeytinyağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe bağlı: 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak, şeker eriyene kadar iyice çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, mısır unu, buğday unu, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz veya fındık ekleyip, hamuru tekrar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra, kurabiyeleri bir süre soğumaya bırakın ve servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yapışkan olursa, biraz daha mısır unu ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz yemeyin, soğudukça kıvamı oturacaktır.
- Şekil verirken hamuru fazla sıkmamaya dikkat edin, daha gevrek olmasını sağlar.
|