Sıvı yağlı karbonatlı kurabiye nasıl yapılır?

Sıvı yağ ve karbonatın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu kurabiyeler, hem hafif hem de çıtır dokusuyla geleneksel tariflerden farklı bir deneyim sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, yumuşacık hamuru ve altın rengi görünümüyle çay saatlerinizi şenlendirecek.

23 Kasım 2025

Sıvı Yağlı Karbonatlı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya mısır özü)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • İsteğe bağlı: 1 çay bardağı pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması


  • Derin bir karıştırma kabına sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı alın.
  • Malzemeleri bir çırpma teli veya spatula ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını kontrollü ekleyin, hamurun kıvamına göre ayarlayın.

2. Şekil Verme

  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Avuç içinde yuvarlayarak top şekli verin ve hafifçe bastırarak kurabiyeleri şekillendirin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

3. Pişirme

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyeleri 15-20 dakika pişirin.
  • Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleştiğinde ve altları kızardığında fırından alın.
  • Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri 5 dakika tepside dinlendirin.

4. Servis Öncesi

  • İsteğe bağlı olarak, kurabiyeleri ılıkken pudra şekerine bulayarak servis yapabilirsiniz.
  • Tamamen soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayın.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak fazla un eklemek kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.
  • Karbonat, kurabiyelere gevrek bir doku verir, bu nedenle tarifte belirtilen miktarı aşmamaya özen gösterin.
  • Fırın sıcaklığı ve pişirme süresi fırınlara göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden kurabiyeleri kontrol ederek pişirin.

Not: Bu tarifle hazırlanan kurabiyeler, sıvı yağ kullanıldığı için daha hafif ve gevrek olur. Karbonat sayesinde de kabarıp, çıtır bir doku kazanır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;