Sıvı yağlı fındıklı kurabiye nasıl yapılır?

Pratik malzemelerle hazırlanan bu fındıklı kurabiye, sıvı yağ kullanımıyla geleneksel tariflerden ayrılıyor. Yumuşacık dokusu ve bol fındıklı içeriğiyle çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir atıştırmalık sunuyor.

23 Kasım 2025

Sıvı Yağlı Fındıklı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya mısır özü)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un (kıvama göre ayarlayın)
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık (içi için)
  • Üzeri için: pudra şekeri veya dövülmüş fındık

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması


  • Geniş bir karıştırma kabına sıvı yağ ve pudra şekerini alın. Bir çırpma teli veya spatula ile şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ilave edip homojen bir karışım elde edin.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını kontrollü ekleyin, hamurun kıvamı çok sert olmasın.
  • Son olarak iri çekilmiş fındıkları hamura ekleyip, eşit dağılacak şekilde yoğurun.

2. Şekil Verme ve Dinlendirme

  • Hazırladığınız hamuru streç film ile sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu, kurabiyelerin şeklini korumasını sağlar.
  • Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve avucunuzda hafifçe bastırarak şekil verin. İsterseniz çatalla üzerine iz yapabilirsiniz.

3. Pişirme

  • Fırınınızı 170°C önceden ısıtın.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleştiğinde ve altı kızardığında fırından alın.

4. Soğutma ve Servis

  • Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz hemen tepsi üzerinde 5 dakika kadar bekletin, ardından tel bir ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpebilir veya dövülmüş fındık ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak fazla un eklemek kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.
  • Fındıkları önceden hafifçe kavurursanız aroması daha belirgin olur.
  • Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra yumuşak görünebilir, soğudukça kıvam alacaktır.

Not: Bu tarifle yaklaşık 25-30 adet kurabiye elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;