Sıvı yağlı fındık ezmeli kurabiye nasıl yapılır?

Fındık ezmesinin lezzetini sıvı yağla birleştiren bu pratik kurabiye tarifi, hem besleyici hem de enfes bir atıştırmalık sunuyor. Malzemelerin dengeli karışımı ve özel pişirme teknikleriyle hazırlanan kurabiyeler, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinize eşlik edecek nefis bir alternatif oluşturuyor.

20 Kasım 2025

Sıvı Yağlı Fındık Ezmesi Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı fındık ezmesi (şekersiz veya şekerli tercihinize bağlı)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • Üzeri için: pudra şekeri veya dövülmüş fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Karıştırma İşlemi:


  • Geniş bir karıştırma kabına fındık ezmesi, sıvı yağ, toz şeker ve yumurtayı alın.
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

2. Kuru Malzemelerin Eklenmesi:

  • Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın.
  • Kuru karışımı, yavaş yavaş ıslak karışıma ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını kontrollü ekleyin, gereğinden fazla un eklemek kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.

3. Şekil Verme:

  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak top şekli verin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • İsterseniz üzerlerine çatal bastırarak desen oluşturabilir veya pudra şekeri serpebilirsiniz.

4. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyeleri 15-20 dakika pişirin.
  • Kurabiyelerin kenarları hafif kızardığında fırından alın.

5. Soğutma ve Servis:

  • Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz hemen tepsi üzerinde 5 dakika kadar bekletin.
  • Daha sonra bir tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alarak afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok yumuşak olursa 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Fındık ezmesi yerine fıstık ezmesi de kullanabilirsiniz.
  • Daha çıtır kurabiyeler için fırın sıcaklığını 160°C'ye düşürüp pişirme süresini uzatabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;