Sirkesiz Kolay Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri için: çörek otu, susam veya kimyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, geniş bir karıştırma kabına un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurta, tereyağı ve sıvı yağı iyice çırpın.
- Yağlı karışımı unlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz.
- Hamuru streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbı veya bir bardak kullanarak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine çörek otu, susam veya kimyon serperek önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
İpuçları:
- Hamurunuz çok yumuşaksa, biraz daha un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Kurabiyelerinizin daha gevrek olmasını isterseniz, hamuru biraz daha ince açabilirsiniz.
- Farklı lezzetler için hamura ince kıyılmış maydanoz, kekik veya pul biber ekleyebilirsiniz.
|