Serbetli kakolu kurabiye nasıl yapılır, tarifte neler var?

Serbetli kakolu kurabiye tarifi, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Lezzeti ve hoş görünümü ile çay saatlerini veya özel günleri renklendirir. İşte, kolay adımlarla hazırlanabilecek bu lezzetli kurabiyenin detaylı tarifi.

08 Haziran 2025

Serbetli Kakolu Kurabiye Nasıl Yapılır?


Serbetli kakolu kurabiye, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Hem lezzeti hem de görünümü ile beğenilen bu tatlı, özellikle çay saatlerinde veya özel günlerde ikram edilmektedir. İşte serbetli kakolu kurabiye tarifi.

Malzemeler


Serbetli kakolu kurabiye yapmak için gereken malzemeler:
  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4 su bardağı un (yaklaşık olarak)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker (şerbete)
  • 1,5 su bardağı su (şerbete)
  • İsteğe bağlı ceviz veya fındık içi

Kurabiye Hamurunun Hazırlanışı


1. Öncelikle, derin bir karıştırma kabında margarini veya tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın.

2. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin.

3. Kabartma tozu, vanilin ve kakao ekleyin.

4. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamur çok sert olmamalıdır.

5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

Kurabiyelerin Pişirilmesi

1. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kurabiyeleri altın rengi alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

2. Fırından çıkan kurabiyelerin biraz soğumasını bekleyin.

Şerbetin Hazırlanışı

1. Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alın.

2. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

3. Şerbeti ocaktan aldıktan sonra soğuması için bir kenara bırakın.

Kurabiyelerin Şerbetlenmesi

1. Soğuyan kurabiyeleri derin bir kaba alın.

2. Soğuyan şerbeti yavaşça kurabiyelerin üzerine dökün.

3. Kurabiyelerin şerbeti çekmesi için 1-2 saat bekletin.

Servis Önerisi

Serbetli kakolu kurabiyelerinizi servis ederken üzerine isteğe bağlı olarak hindistan cevizi, antep fıstığı veya ceviz serpebilirsiniz. Ayrıca, yanında sıcak bir çay veya kahve ile ikram edilmesi, lezzetini artıracaktır.

Ekstra Bilgiler

- Kurabiyelerin daha yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra şerbetlediğinizde, sıcak şerbetin üzerine dökülmesi önerilir.- Kakao miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.- Kurabiyeleri saklamak için hava geçirmeyen bir kapta muhafaza ederseniz, tazeliğini koruyacaktır. Bu tarif ile misafirlerinize veya ailenize lezzetli serbetli kakolu kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi