Sade şekerli kurabiye nasıl yapılır? tarifi nedir?

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için, tereyağının aroması ve pudra şekerinin hafifliğiyle öne çıkan sade kurabiye tarifi. Hamurun dinlendirilmesiyle elde edilen o enfes kıtırlık, çay saatlerinizi şenlendirecek.

22 Kasım 2025

Sade Şekerli Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (yaklaşık)
  • Üzeri için: pudra şekeri veya toz şeker

Yapılışı:


  • Tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya şekeri ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgâhta merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıplarıyla şekil verin veya bardak ağzıyla yuvarlaklar kesin.
  • Kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika, hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından üzerlerini pudra şekeri veya toz şekerle süsleyin.

Not:


  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • İsteğe bağlı olarak hamura rendelenmiş limon kabuğu ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;