Pudra şekerli kakaolu kurabiye nasıl yapılır?

Çıtır çıtır dokusu ve kakaolu lezzetiyle çay saatlerinizi şenlendirecek pudra şekerli kurabiyeler, ev yapımı tatlılar arasında en sevilenlerden. Tereyağının aromasıyla zenginleşen bu nefis kurabiyeler, hazırlanış kolaylığıyla yeni başlayanların bile rahatlıkla deneyebileceği bir tarif sunuyor.

22 Kasım 2025

Pudra Şekerli Kakaolu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Üzeri için: Pudra şekeri

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya, kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın.
  • Kurabiye kalıpları ile şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekerine bulayın.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz pudra şekerine bulamayın, soğumasını bekleyin.
  • Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir, kenarları hafif kızardığında pişmiş demektir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;