Pudingli kurabiye nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Yumuşacık dokusu ve enfes vanilya aromasıyla pudingli kurabiyeler, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek pratik bir lezzet. Hamurun içindeki puding sayesinde nefis bir kıvam kazanan bu kurabiyeler, hem hazırlaması kolay hem de sunumuyla göz dolduruyor.

22 Kasım 2025

Pudingli Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilyalı puding (80-85 gram)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini geniş bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Üzerine vanilya ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Puding, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatula yardımıyla tüm malzemeleri birleştirin.
  • Hafifçe un serptiğiniz tezgâhta hamuru toparlayın, streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgâhta 0,5 cm kalınlığında açın ve kurabiye kalıplarıyla şekil verin.
  • Kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın, soğuduktan sonra servis yapın.

Not:


  • Kurabiyeler pişerken çok fazla yayılmayacaktır, bu nedenle tepsiye aralıklı dizmeye gerek yoktur.
  • İsteğe bağlı olarak kurabiyelerin üzerini eritilmiş çikolata veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;