Pudingli Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket puding (vanilyalı veya çikolatalı tercih edebilirsiniz)
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
- Vanilya, puding, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif kızardığında fırından alın.
- Kurabiyeler pişerken, sosu hazırlamak için bir tencereye süt, kakao, toz şeker ve tereyağını koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine hazırladığınız sıcak sosu dökün ve sosu çekene kadar bekletin.
- İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serpebilirsiniz.
- Kurabiyeleri soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
- Kurabiyeleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde kuruyabilirler.
- Sosu kurabiyeler sıcakken dökmeniz, sosun daha iyi emilmesini sağlar.
- Puding kullanımı kurabiyelere yumuşak ve nemli bir doku kazandırır.
|