Portakallı kurabiye tarifinde şam kurabiyesi nasıl yapılır?

Portakalın ferahlatıcı aromasıyla şam kurabiyelerine yepyeni bir dokunuş. Mis kokulu tereyağı, taze portakal kabuğu ve portakal suyunun buluştuğu bu nefis tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek. Hamurun dinlendirilmesinden pişirme süresine kadar tüm inceliklerle hazırlanan kurabiyeler, pudra şekeriyle son dokunuşunu alıyor.

22 Kasım 2025

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için: pudra şekeri

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurta, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıbıyla şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekerine bulayın.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • Portakal kabuğunu rendelerken beyaz kısmını rendelememeye dikkat edin
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğuyunca kıvam alacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;