Pastane Usulü Şekerli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 çay bardağı nişasta
- Üzeri için: pudra şekeri veya toz şeker
Hazırlanışı:
- Tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ekleyin, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin (kenarları hafif kızarana kadar).
- Fırından çıkar çıkmaz, ılık kurabiyeleri pudra şekerine bulayın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyeleri sıcakken şekere bulamazsanız yapışmaz, bu yüzden ılık olana kadar bekleyin.
- Fırın sıcaklığı fırınlara göre değişebilir, kontrollü pişirin.
Not: Bu tarifle pastanelerdeki gibi yumuşacık ve şekerli kurabiyeler elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
|