Ortasında şeker bulunan kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli bir sürprizle tanışmaya hazır mısınız? Ortasında eriyen şekerle tatlı bir çekirdek sunan bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek. Yumuşacık dokusu ve içindeki karamelize şekerin oluşturduğu kontrast, her ısırıkta damaklarda unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

22 Kasım 2025

Ortasında Şeker Bulunan Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İçi için: küp şeker veya kesme şeker

Yapılışı:


  • Tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
  • Her kurabiyenin ortasına parmağınızla bir çukur açın ve içine bir adet küp şeker yerleştirin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri tepsi üzerinde 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamuru çok fazla yoğurmayın, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
  • Şekerlerin erimemesi için kurabiyeleri çok sıcakken fırından çıkarmayın.
  • İsteğe bağlı olarak küp şeker yerine çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;