Oktay Usta'nın Simit Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (kıvama göre ayarlanabilir)
- Üzeri için: çörek otu, susam, yumurta sarısı
Yapılışı:
- 1. Tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırın.
- 2. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 3. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
- 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayarak uzun şeritler haline getirin.
- 5. Şeritleri halka şeklinde birleştirip, simit formu verin.
- 6. Kurabiyelerin üzerine önce yumurta sarısı sürün, ardından çörek otu veya susam serpin.
- 7. Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında, altı üstü kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
- 8. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyelerin üzerini çok fazla yumurta sarısı sürmemeye dikkat edin, aksi halde renkleri çok koyu olabilir.
- Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir, kontrollü pişirin.
|