Nursel'in Mutfağı'ndan Çaylı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı demlik poşet çay (demlenmiş, süzülmüş ve soğutulmuş)
- 3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
- İlk olarak, bir demlik poşet çayı sıcak suda 5-6 dakika demleyin, süzün ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Sıvı yağ, soğutulmuş demlik çay, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını kontrol ederek ayarlayın.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Fırınınızı 180°C'de ısıtın.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayarak top şekli verin.
- Toz şeker ve tarçını bir kapta karıştırın, kurabiyeleri bu karışıma bulayın.
- Kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin, altı hafif kızarana kadar kontrollü pişirin.
- Fırından çıkarın, soğumaya bırakın ve servis yapın.
Not: Çayın demini fazla tutarsanız kurabiyelerde acı bir tat oluşabilir, bu yüzden demleme süresine dikkat edin. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
|