Marmelatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- Vişne veya kayısı marmelatı (tercihe bağlı)
- Pudra şekeri (üzeri için)
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, yoğurmaya başlayın.
- Kurabiye hamurunun kıvamı sertse, yavaş yavaş süt ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
- Yuvarlak bir kesici ile kurabiyeleri kesin, yarısını halka şeklinde kesip içini çıkarın.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Tam yuvarlak kurabiyelerin üzerine 1 çay kaşığı marmelat koyun, halka şeklindekileri üzerine kapatın.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Marmelatı fazla kaçırmamaya dikkat edin, pişerken taşabilir.
- Kurabiyelerin kenarlarının hafif pembeleşmesi piştiğini gösterir.
|