Mahlepli Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
- Üzeri için: çörek otu ve susam
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabına yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Kabartma tozu, mahlep ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz çok sert olmamalı, kulak memesi yumuşaklığında olacak.
- Hamuru streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Üzerlerine çatal bastırarak şekil verip, çörek otu ve susam serpin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, üzeri hafif kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Hamurunuzun yumuşak olması kurabiyelerinizin daha gevrek olmasını sağlar.
- Mahlep miktarını damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz.
- Kurabiyeleriniz fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
|