Mahlepli pudra şekerli kurabiye nasıl yapılır?
Mis kokulu mahlebin pudra şekerli buluşmasıyla ortaya çıkan bu nefis kurabiyeler, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Yumuşacık dokusu ve özel aromasıyla sevenlerini mutlu edecek pratik bir tarif.
Mahlepli Pudra Şekerli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı mahlep
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini geniş bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilya ve mahlebi ekleyerek karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ekleyin, yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 180°C fırında 15-20 dakika, hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerini pudra şekeri ile süsleyin.
Püf Noktaları:
- Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Mahlep oranını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra tamamen soğumadan pudra şekeri serpmeyin, şeker eriyebilir.
|