Limonlu yaz kurabiyesi nasıl yapılır?

Ferahlatıcı limon aromasıyla yaz günlerine neşe katacak bu kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinizi renklendirecek enfes bir alternatif.

22 Kasım 2025

Limonlu Yaz Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limonun kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Üzeri İçin:


  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması:

  • Derin bir karıştırma kabına yumuşak tereyağı ve pudra şekerini alın. Mikser veya spatula ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Üzerine yumurta, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karıştırın.
  • Kuru malzemeleri yavaş yavaş ıslak karışıma ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.

2. Şekil Verme ve Dinlendirme:

  • Hazırlanan hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu, kurabiyelerin şeklini korumasını sağlar.
  • Dinlenmiş hamuru tezgaha alıp merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıpları ile istediğiniz şekilleri kesin (örneğin, yıldız, çiçek veya daire). Kalan hamuru tekrar toplayıp açarak işlemi tekrarlayın.

3. Pişirme:

  • Fırını 180°C önceden ısıtın.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin. Fazla pişirmemeye dikkat edin, çünkü kurabiyeler fırından çıktıktan sonra da sertleşir.

4. Soğutma ve Servis:

  • Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz hemen tepsi üzerinde 5 dakika kadar soğumaya bırakın.
  • Ilındıktan sonra üzerlerini pudra şekeri ile süsleyin.
  • Tamamen soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Yanında limonata veya çay ile harika gider!

İpuçları:

  • Limon aromasını artırmak için daha fazla limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz.
  • Kurabiyeleri uzun süre saklamak isterseniz, hava almayan bir kapta oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;