Limonlu islak kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Ferahlatıcı limon aromasıyla yaz günlerine enerji katacak, yumuşacık dokusuyla damaklarda iz bırakacak bir kurabiye tarifi. Şerbetin içine sinen narenciye notaları, klasik ıslak kurabiye deneyimine taze bir soluk getiriyor.
Limonlu Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limonun kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanabilir)
Islatma Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- İlk olarak, geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip homojen bir karışım elde edin.
- Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra, unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin (kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye kadar).
- Kurabiyeler pişerken, şerbet için su ve şekeri bir tencerede kaynatın, şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğumaya bırakmadan hazırladığınız limonlu şerbete batırıp çıkarın ve servis tabağına alın.
- Kurabiyeler şerbeti çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
|