Kuş Üzümlü Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı kuş üzümü
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanabilir)
Hazırlanışı:
- İlk olarak, tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kuş üzümünü, dövülmüş cevizi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra, kurabiyeleri soğumaya bırakın ve servis yapın.
Püf Noktaları:
- Kuş üzümlerini ılık suda bekletip kuruladıktan sonra kullanırsanız, kurabiyeler daha nemli olur.
- Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi takdirde kurabiyeler sertleşebilir.
- Fırın sıcaklığı ve pişirme süresi fırınlara göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle kurabiyelerin rengini kontrol ederek pişirin.
|