Kuru mayalı tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için kuru maya ile hazırlanan tuzlu kurabiye tarifi, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinize eşlik edecek nefis bir seçenek sunuyor. Tam ölçüleri ve püf noktalarıyla bu tarif, evde kolayca deneyebileceğiniz bir lezzet rehberi niteliğinde.

22 Kasım 2025

Kuru Mayalı Tuzlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya (7g)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker (maya için)
  • Üzeri için: çörek otu, susam

Yapılışı:


  • Ilık suya kuru maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin
  • Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurun
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp merdane ile açın
  • Kurabiye kalıbıyla kesin veya elinizle şekil verin
  • Üzerlerine çörek otu ve susam serpin
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin

Püf Noktaları:


  • Maya için suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin
  • Hamur ne kadar iyi yoğurulursa kurabiyeler o kadar kabarık olur
  • Mayalanma süresini kısaltmak için hamuru sıcak bir yerde bekletin
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz kurabiyeler yapışmaz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;