Kurabiye yapımında un seçiminin ne kadar önemli olduğunu deneyimleyen biri olarak, doğru un seçiminin gerçekten kurabiyelerin dokusu ve tadı üzerinde büyük bir etkisi olduğunu söyleyebilirim. Düşük proteinli unlar ile yaptığım kurabiyeler daha yumuşak ve gevrek olurken, yüksek proteinli unlar kullanarak daha yoğun ve sert kurabiyeler elde ettiğimi gözlemledim. Peki, siz de un seçimini yaparken bu protein oranlarına dikkat ediyor musunuz? Ayrıca, beyaz un ve tam buğday unu arasındaki farkları denemek oldukça keyifli. Siz hangi un türünü tercih ediyorsunuz?
Kurabiye yapımında un seçiminin ne kadar önemli olduğunu deneyimleyen biri olarak, doğru un seçiminin gerçekten kurabiyelerin dokusu ve tadı üzerinde büyük bir etkisi olduğunu söyleyebilirim. Düşük proteinli unlar ile yaptığım kurabiyeler daha yumuşak ve gevrek olurken, yüksek proteinli unlar kullanarak daha yoğun ve sert kurabiyeler elde ettiğimi gözlemledim. Peki, siz de un seçimini yaparken bu protein oranlarına dikkat ediyor musunuz? Ayrıca, beyaz un ve tam buğday unu arasındaki farkları denemek oldukça keyifli. Siz hangi un türünü tercih ediyorsunuz?
Cevap yaz