Kremalı kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Mis gibi tereyağı kokulu, nefis kremasıyla ağızda dağılan kurabiyeler yapmak isteyenler için pratik bir rehber. Hamurun dinlendirilmesinden kremanın kıvamına kadar tüm püf noktalarıyla bu tarif, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek.
Kremalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Krema İçin:
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru merdane ile açıp kurabiye kalıplarıyla şekil verin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krema Hazırlığı:
- Tereyağını pudra şekeri ve vanilinle çırpın.
- Sütü yavaş yavaş ekleyip kremayı yumuşak kıvama getirin.
- Soğuyan kurabiyelerin arasına kremayı sıkın veya sürün.
- Kurabiyeleri birleştirip servis yapın.
Not: Kremayı daha lezzetli yapmak için içine 1 yemek kaşığı kakao ekleyerek çikolatalı krem de hazırlayabilirsiniz.
|