Kremalı Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
Krema İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 avuç ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kurabiyelerin üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Kurabiyeler pişerken, kreması için tereyağı, süt, pudra şekeri ve kakaoyu bir tencereye alın. Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine hazırladığınız sıcak kremayı dökün ve eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
- İsteğe bağlı olarak üzerine dövülmüş ceviz serpebilirsiniz.
- Kurabiyeleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Püf Noktaları:
- Kurabiyelerinizin yumuşak olması için fazla pişirmemeye özen gösterin.
- Krema soğudukça kıvamı koyulaşacağı için, kurabiyeler sıcakken üzerine dökülmelidir.
- Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz; çok sert olmamalıdır.
|