Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı İç Malzemesi:
- 2 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle elmalı iç malzemesini hazırlayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Bir tavada elmaları, şekeri ve tarçını ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. İsterseniz cevizi de ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını eleyerek ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgâhta açın ve yuvarlak kesici ile kurabiyeleri kesin.
- Kurabiyelerin yarısına elmalı iç malzemesinden bir tatlı kaşığı koyun, diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarını hafifçe sıkıştırın.
- Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarın, soğuduktan sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamuru çok fazla yoğurmayın, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Elmalı iç malzemesini soğutursanız, kurabiyeleri şekillendirmeniz daha kolay olur.
- Kurabiyeleri fırından çıktıktan sonra hemen hareket ettirmeyin, soğuyunca daha kıtır olurlar.
|