Kırmızı kalpli kurabiye nasıl yapılır?
Sevgi dolu bir dokunuşla hazırlanacak bu özel kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap eden şık bir atıştırmalık sunuyor. Rengârenk hamurların dansıyla oluşan kalp şekilleri, özel günlerinizde sıcak bir tebessüm vaat ediyor.
Kırmızı Kalpli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- Kırmızı gıda boyası (sıvı veya toz)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçaya kırmızı gıda boyasını ekleyip iyice karıştırın.
- Her iki hamuru da buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurlardan eşit büyüklükte parçalar alıp rulo şeklinde uzatın.
- Kırmızı ve beyaz ruloları yan yana getirip hafifçe bastırarak birleştirin.
- Üst kısmından içe doğru katlayarak kalp şeklini verin.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Püf Noktaları:
- Hamur çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kalp şeklini vermek için özel kalp kalıpları da kullanabilirsiniz.
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
|