Kelebek tuzlu kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Çay saatlerini renklendirecek, hem göze hem damağa hitap eden nefis kelebek tuzlu kurabiyeler hazırlamak için bu tarif tam size göre. Pratik malzemelerle hazırlanan bu enfes atıştırmalık, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinizi tatlandırabileceğiniz harika bir seçenek sunuyor.
Kelebek Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin, kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0.5 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbıyla kelebek şekilleri çıkarın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyeleriniz çok sert olmasın diye fazla un eklememeye dikkat edin.
- Fırından çıktıktan sonra tamamen soğumadan pudra şekeri atarsanız eriyebilir.
|