Kalpli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
- Üzeri için: çörek otu, susam
Yapılışı:
- Tereyağını bir kase içerisinde çırpın, üzerine sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kabartma tozu, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, merdane yardımıyla yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
- Kalp şeklindeki kurabiye kalıbıyla hamurdan şekiller çıkarın.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine çörek otu ve susam serperek hafifçe bastırın.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, altı üstü kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Not:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kırmızı toz biber yerine pul biber de kullanabilirsiniz.
- Kurabiyelerinizi sıcakken tüketmektense soğuduklarında daha lezzetli olurlar.
|